De zin van het leven is: spelen

Als je niet meer kunt spelen, zul je niet veel plezier meer hebben in je leven en dus ben je praktisch dood. 'Spelen' moet je lekker breed zien. Ik heb het dan niet over 'spelletjes doen' of over 'sporten'. Spelen is alles waar je een goed gevoel van krijgt.

Dus mijn conclusie: de zin van het leven is niet '43' zoals in 'Het liftershandboek voor het heelal'. Nee, spelen is de zin van alles.

Als je het niet met ons eens bent: heel fijn. Maar ik ben niet ge-interesseerd in jouw persoonlijke invulling van 'de zin'. Als je een andere zin hebt voor je leven, zet die dan op het internet. Punt uit. Vroeg of laat zie ik dat dan wel, net als duizenden anderen. We zouden zelfs een webring kunnen starten.

Cosmo's cosmic adventure

Cosmo's cosmic adventure is een typisch DOS spel. Het zou ook kunnen werken met Windows, maar het beste kun je het gebruiken op een wat oudere DOS computer met een 386 processor en een VGA kaart erin. Maar ook een EGA scherm is al voldoende.
Spelers van spellen als Doom en zo zullen de grafische details afdoen als ondermaats, maar het spel is er om gepeeld te worden. Niet ter bewondering.

Haal cosmoshw.zip met Cosmo's Cosmic Adventure ergens op of ga naar de Apogee website om een volledige versie te kopen voor een habbekrats. Zeker met de huidige dollarkoers krijg je het spel bijna voor niks.

De opzet van dit spel is om van links naar rechts te geraken waarbij je some hoog moet springen en diep kunt vallen. Ondertussen komen er slang- en wolfachtige wezentjes op je af die je moet uitschakelen op een of andere manier. Je zet bommen, blaast objecten op en bent behoorlijk druk bezig om Cosmo heelhuids bij de 'Exit' aan te laten komen.
Vijanden moeten worden uitgeschakeld door er bovenop te springen. Er zit geen wapengeweld in het spel en er zijn ook geen enge geluidjes. Dit spel is leuk voor kinderen vanaf 7 jaar. En je hoeft niet bang te zijn dat ze 's avonds enge dromen krijgen. Misschien overdag, maar zeker niet 's nachts.... :o)