Hier sta ik op de foto met Tux, de mascotte van Linux.

Linux is een 'operating system'. Dat is een moeilijk en groot programma dat de computer nodig heeft om te kunnen starten en allerhande mooie figuren op de beeldbuis te zetten. Linux is een van de drie grote operating systems die er nu zijn. De andere twee zijn Windows en Macintosh.

Linux wordt gemaakt door een heleboel programmeurs over de hele wereld die dat doen voor de lol, dus niet om er rijk van te worden. Windows wordt wel gemaakt om er rijk van te worden. Vooral Bill gates wordt daar heel erg schatrijk door.
En omdat ie zo rijk is, heeft ie ook helemaal geen zin om een goed programma te maken, want iedereen wil de volgende keer toch weer een nieuwe Windows hebben. En dat terwijl Windows iedere keer op hol slaat en de vele vele virussen die ervoor zorgen dat je nog meer storingen hebt.

Virussen werken niet bij Linux, dus dat is een hele geruststelling...

Linux is niet alleen cool omdat er geen virussen in kunnen zitten, Nee, het is ook cool vanwege de mascotte: de pinguin die je hierboven en op een aantal andere plaatsen op deze website tegenkomt. En de pinguin heeft ook nog een naam: 'Tux' heet ie.
Hier sta ik op de foto met een grote opblaasbare Tux. Pappa heeft hem nou een jaar in huis gehad en nou geeft ie hem aan een vriend van hem die een zoontje heeft die er mee wil spelen....

Tux is voor iedereen. Net als Linux. De meeste Windowsers moeten het alleen nog even snappen.