Donald Duck in het Cobra museum in Amstelveen..

Op vrijdag 2 juni 2004 zijn we met de trein naar Amstelveen geweest. Hier zie je me zitten, naast mamma. Dit is in het stukje van Tilburg naar Den Bosch, zoals je aan het landschap duidelijk kunt zien.
Het landschap is buiten, dus aan de andere kant van het glaasje.


Hier staan we op het station van 's Hertogenbosch (which should be on your map). Op spoor 3 komt nu de intercity van Eindhoven naar Haarlem binnenrollen. Dat is een stoere 1700 reeks locomotief.
Achter de loc hangen de rijtuigen. Daar gaan de passagiers in. Die dag waren er heel veel van. We waren dus blij dat we een plaatsje konden vinden.


De 313 is de auto van Donald Duck. Je kent hem wel uit de stripverhalen. Pappa heeft deze foto genomen met een groothoeklens. Daardoor lijkt de 313 wel een beetje op een limousine.
Deze auto was vet cool gaaf. Er zit een echte versnellingspook in en echte banden en hij zit heel lekker. Ik heb er wel een kwartier in gezeten.

Op de achtergrond zie je een deel van de tentoonstelling die aan Willie Wortel gewijd is. Er was ook een huisje met allerhande uitvindingen van Willie.
En achter deze muren was een grote tentoonstelling van hoe een DD gemaakt wordt. En een vloer met daarin een levensgroot portret van een neef van Donald... ga zelf maar eens kijken wie er daar op de vloer ligt.


Herken jij wie daar in de ijsco kar van Oom Donald zit?

COOL!


Bladzijde gemaakt op 2 juni 2004,