Who could be behind this?

In "Jensen #139" Robert Jensen showed an interview with a former KGB spymaster in which he explained how to topple a regime from the inside out. He mentioned four stages:

  1. Indoctrination
  2. Destabilisation
  3. Create a pseudo crisis
  4. Normalisation (= kolonisation)
Apparently we are in stage 3 of this scheme. But who is the foreign actor, and why?

The chinese

This is the most obvious. The chinese brewed a virus and released it on a foodmarket and it spread around the globe. But there hasn't been steps 1 and 2 for the chinese. Not very likely.

The russians

The russians could have done it. They have the power, the means and the mindset but no motive. Hardly likely they would do something similar.

The EU

Indoctrination? Yes. Destabilosation: Yes. Crisis? Not very likely. Who in the EU would do something since the memberstates seem to disagree on everything. The EU has the potential to do it

The UN

The UN situation is like the EU. With one exception: they are prepared to do it at any cost. The UN doctrine is brought by the IPCC, the WHO and other NewAge related sections. The UN has staff functions for every step in this four stage scheme. And they can do the normalisation as a means "to save the world and become a better NewAge place to be".

Let us hope my fantasy is going haywire again.

Corona besmetting 2020

Jaren geleden was er een Vogelgriep ziekte in China. Een jaar of 5 later was er een SARS epidemie, weer in China. Die was nog beperkt. Een kleine tien jaar later was er MERS in het Midden Oosten maar dat was heel beperkt. En eind 2019 was er sprake van een nieuw virus dat griepachtige verschijnselen gaf maar dan intenser. Begin 2020 bleek het weer te gaan om die verrekte chinezen (chinezen als land, niet als individuele mensen). Het virus was niet te stoppen en drie maanden later was het overal op heel de wereld.

De oorzaak

In de 80-er jaren draaide alles in de wereld om twee dingen: niks overbodigs maar ook niks wat maar door 1 fabrikant gemaakt wordt. Zorg dat je altijd twee of meer leveranciers hebt voor je onderdelen. Dat eerste, het voortdurend strippen van producten is doorgegaan tot in 2020. Dat kunnen vooral de lean six sigma onagers goed. Maar het zorgen dat je altijd twee leveranciers hebt voor ieder onderdeel is afgeschaft. Tegenwoordig is er voor veel (soms kritieke) onderdelen nog maar 1 bron. Of er zijn nog wel twee bronnen maar die zitten allebei ver weg, in, je raadt het al, China.

En dan gaat China op slot. En dan kun je niet meer verder produceren want je hebt ingezet op van alles het goedkoopste onderdeel dat het verste weg wordt gemaakt. Dit geldt voor machines maar ook voor medicijnen en voedsel. Massas chemicalien en toevoegingen worden alleen gemaakt in China omdat in dat land geen enkele milieu maatregel geldt. Oh wat zijn we toch goed bezig geweest met alles kapot beknibbelen en alles 'lekker goedkoop' in China kopen. De prijs voor dat goedkope zijn we nu aan het betalen.

Reizen

Sinds de moderne mens meer geld te verteren kreeg ging ie verder reizen. Trein, auto en vooral vliegtuig. Als je foto overeenkomt met je gezicht mag je in het vliegtuig. Jij bent overal binnen 24 uur. Maar die ziekteverwekkers dus ook. Het vliegverkeer is momenteel een stuk verminderd maar dat heeft nogal wat voeten in de aarde gehad. Vooral onze eigen KLM wilde de lucratieve bestemmingen niet snel opgeven. Geld verdienen voor alles.

Ook binnen Europa is reizen een probleem. Corona besmetting in Tirool. En toch duurde het nog relatief lang tot het reizen naar Tirool werd afgeraden laat staan verboden. Een groningse corpsballen club kreeg zefs ontheffing om er alsnog met 1000 man heen te gaan voor een week.

En voor die vrijheid van bewegen betalen we nu ook weer de prijs. Slappe regerings leiders die eerst en vooral hun herverkiezing in 2021 willen veilig stellen. Te laat handelen. Te vrijblijvende adviezen. En dan is er geen weg terug meer. "Flatten the curve" wordt dan erg moeilijk.

De prognose

Als je afgaat op de zeer gebrekkige en summiere informatie die er van de zeer regerings gezinde staatsmedia komt is de Covid19 een zware ziekte die een doodvonnis is. Als je verder gaat kijken (Amerikaanse CDC en zo) dan is het een forse griep die vaak zonder symptomen verloopt maar die wel 20 tot 30 keer dodelijker is dan die 'gewone' griep. Maar niet voor iedereen. Covid doet aan leeftijds discriminatie. Ben je onder de 50 dan heb je zelden ergens last van. 60-plussers lopen een iets groter risico (5%), 70-plussers scoren al een kleine 10% mortaliteit en 80-plussers scoren al gauw 15%. Het beste, zij het wel droge, wiskundige, verhaal vond ik hier: Our world in data

Overall gaat gemiddeld 1-2% van de ziektegevallen dood. Dus ca 98% niet. Toch concentreert de hele staatsmedia zich op die 2%. Ze blijven er maar op hameren dat "we" verdoemd zijn. Dat er geen enkele kans meer is. Dat de ziekenhuizen volliggen. Dat dit een opzetje van de regering is om zo van de 65-plussers af te komen. Samenzwerings theorien zijn er weer in overvloed.

Nou zijn er inderdaad wel een paar "kleine" ongemakjes. We maken vrijwel geen medische machines in dit land. We kopen ze in, ehm, China meen ik en verkopen ze dan door. We hadden enkele medicijnen fabrieken maar die hebben we gesloten want ze waren slecht voor het milieu. Het was veel goedkoper om die pilletjes in het buitenland te kopen. Maar die buitenlanden willen ineens hun pillen niet meer exporteren omdat ze ze zelf nodig hebben.
Eigen (be)volk(ing) eerst. In Nederland is die uitspraak voldoende voor 5 jaar bajes. In het buitenland is het de normaalste zaak van de wereld. Misschien toch eens een tweede keer naar kijken.

De hollandse koopmans geest heeft ons dus in een diep dal gestort. We hebben wel jarenlang wat korte termijn 'voordeeltjes' gehad ten opzichte van "dom fabriceren" (zoals de duitsers dat onder andere wel doen) maar nu zitten 'we' met de gebakken peren. "We" hebben niks meer. Bij de gratie Gods mogen we wat apparaten kopen bij de duitsers maar de Indiers weigeren categorisch om nog medicijnen te verschepen.

Goedkoop is duurkoop. Ik hoop dat onze leiders daar weer een keer aan willen gaan denken. Je kan niet overal alleen de voordeeltjes van hebben. Vroeg op laat breekt je dat op en keert het zich tegen je. Waarvan akte.

En wat kun je als burger doen?

Je best. Meer kun je niet doen. Wat meer afstand houden tot anderen. Voor je je gezicht aanraakt eerst je handen wassen. Dat soort dingen.

Als je in het ziekenhuis opgenomen moet worden ben je verkocht. Ze hebben niks meer. Onze bespaar drift op de zorg van de laatste 20 jaar komt ons nu duur te staan. Niet bij de slopers van de zorg maar bij de burgers die er van afhankelijk kunnen zijn.

En wat doet de overheid?

De (r)overheid die we nu hebben (Rutte 3) is al 20 jaar bezig om die peperdure en onrendabele zorg te slopen tot een lege huls. Die zelfde overheid heeft, in de persoon van de kunsthistoricus Mark Rutte, besloten dat we 'de epidemie gewoon gaan uitzitten'. Dat klinkt stoer wanneer je zelf als MP de laatste dosis AntiVir hebt gekregen.

Anderzijds is er geen andere optie.

Er is dus geen opvang voor bejaarden. Als die opgevangen moeten worden is het in ziekenhuizen. Die minder capaciteit hebben doordat veel zorgbehoevende bejaarden er al een vaste logeerplaats hebben. Er is geen leger met noodhospitalen. Iedere bejaarde Covid patient zal eraan moeten geloven.
Er is (met het gesloopte leger en dito politie) ook geen macht die een 'staat van beleg' kan afdwingen. We zullen het dus moeten doen met vrijwillige medewerking van iedereen. We zullen het uit moeten zitten. En de nederlander kennende gaat dat betekenen dat (we zitten nu allemaal "thuis te werken") dat we gewoon een paar weken extra vakantie gaan hebben.

Thuiswerken

Flatten the curve, zo heet de methode die gevolg wordt. Daarom moeten mensen de kantoren uit en thuis de boel besmetten. Iedereen logt vanaf thuis in op de server op kantoor. Is dat ooit getest? "Nee dat is te duur om te testen en het zal toch nooit nodig zijn". Waar hebben we dat eerder gehoord? Nu zit iedereen thuis te werken met een productiviteit van nog geen 10%... Lang leve de economen en bedrijfskundigen.

Ons internet is het snelste en uitgebreidste van Europa. Zeggen ze. En toch lopen de servers vast omdat de bedrijfs software te knullig geschreven is. Wat eerst gewoon binnen 1 LAN draaide moet nu vanuit 20 thuiskantoren via internet kabels naar 1 server op het kantpoor gaan en terug. En omdat er onnodig veel data rondgepompt moet worden worden de verbindingen (die berekend zijn op consumenten die effectief 1 uur per dag actief zijn) overbelast.

Log

Ik weet niet of iemand er iets aan heeft maar toch. Een log tabel. Kijk maar of je er iets aan hebt.

DagtempFietsLopen
Voor 14 Mar36.5 °C250 km100 km
14 Mar 202036.4 °C10 km
15 Mar 202036.5 °C10 km
16 Mar 202036.5 °C20 km2 km
17 Mar 202036.3 °C8 km
18 Mar 202036.5 °C25 km
19 Mar 202036.3 °C25 km
20 Mar 202036.5 °C15 km4 km
21 Mar 202036.4 °C7 km
22 Mar 202036.4 °C27 km
23 Mar 202036.5 °C25 km
24 Mar 202036.5 °C20 km3 km
25 Mar 202036.3 °C12 km4 km
26 Mar 202036.5 °C10 km
27 Mar 202036.5 °C24 km3 km
28 Mar 202036.4 °C2 km12 km
29 Mar 202036.4 °C21 km5 km
30 Mar 202036.4 °C12 km
31 Mar 202036.5 °C28 km3 km
1 Apr 202036.5 °C33 km3 km
2 Apr 202036.5 °C7 km
3 Apr 202036.6 °C15 km3 km
4 Apr 202036.5 °C14 km
5 Apr 202036.6 °C47 km
6 Apr 202036.4 °C24 km
7 Apr 202036.4 °C27 km
8 Apr 202036.5 °C45 km
9 Apr 202036.4 °C35 km3 km
Symptomen die ik ervaar:

En waar kwam het vandaan

Daar bestaan nu al de wildste complot theoriën over. Het zou een virus zijn dat door de chinezen was ontwikkeld om de rellers in HongKong uit te schakelen en dat virus is verdwaald. Het zou een virus zijn dat door het eten van gekookte vleermuizen was overgegaan van dier op mens. Het zou van een vismarkt komen. Het kan vanalles zijn.

Het viel mij wel op dat het virus heel snel verplaatste. Sneller dan je via besmettingen van willekeurige personen zou mogen verwachten. Het kan natuurlijk dat er veel toeristen in de industriestad Wuhan waren. Lijkt me niet logisch. Het zou dan eerder andersom zijn maar dan zou half Wuhan over de hele aardbol verplaatst moeten zijn. Je zou, aan de snelheid en de plaatsen waar het opdook te zien, bijna gaan denken aan opzettelijke verspreiding door een organisatie. Maar of dat dan ISIS is of de chinese overheid is niet duidelijk en in de huidige chaos ook niet te achterhalen.

Wat wel duidelijk was, was dat europa direct actie moest ondernemen toen bleek dat noord Italie een besmettings haard was geworden. Italie, het land waar alles kan, maar niks werkt. Een 'wereldmacht' die alleen maar nederlagen heeft meegemaakt. Een parodie op een land. Een land van de G7 met een munt slapper dan gesmolten boter.
Toen dat nieuws aankwam was mijn reactie "dit is het slechtste scenario" want de italianen (een operette volk) kunnen dit niet aan. Je kan je dus afvragen: als iemand europa op de ongunstigste plek wilde treffen, waar zou die macht dan een epidemie willen laten uitbreken? Dat kan dan alleen italie zijn. OK, het is indirect bewijs maar het is toch een aanwijzing dat je sabotage niet uit kan sluiten. Ook de snelheid warmee het vanuit China naar de stad van Marco Polo verplaatste.

Tegenstrijdigheden

Lessen te trekken uit de Covid crisis

Er is nu veel commotie. In 2018 was er een influenza B epidemie. Maar die kwam onaangekondigd en er was dus geen media aandacht. De patienten vielen bij bosjes, de ziekenhuizen lagen vol en er was een tekort aan intensive care bedden. Weinig verschil dus met de huidige influenza C crisis. Op de aandacht van de media na dan.
De chinezen maakten veel tamtam. Schokkende beelden die we in Europa nog niet meegemaakt hebben. Je kan je dus afvragen of het daar en hier om hetzelfde virus gaat. Daar bestaan hele interessante samenzwerings theorien over. Hoe dan ook. Doordat de pers de epidemie kon volgen over de aardbol en er mede verantwoordelijk voor was dat het het stempel 'pandemie' kreeg was er dus ook veel aandacht voor de situatie in Nederland. Maar geen reflectie. Nergens werd de vergelijking gemaakt met 2017/18 toen er meer slachtoffers vielen dan nu zonder enige aandacht van het schrijvende geweten.

Maar goed. De corona is hier. We weten niet hoe het hier kwam alleen dat het hier is. Lange termijneffecten kennen we ook niet. Immuniteit weten we niks van. We weten dat de IFR (Infection Fatality Rate) ongeveer 0,5% is (door grootschalig onderzoek van de germanen), dat is te vergelijken met Influenza B. Niet dat dat interessant is. Wat veel interessanter is: welke lessen hebben we geleerd van deze klucht?

Bevoorrading met producten

Goedkoper goedkoper goedkoper. Dat is 50 jaar de mantra geweest van de "bedrijfskundigen" en economen. Produceren tegen nulkosten en verkopen tegen woekerprijzen, dat is de VOC mentaliteit die wij zo prijzen in dit land. Dat heeft er vanaf de 80-er jaren toe geleid dat complete fabrieken ingepakt werden en in een lage lonen land weer opgebouwd. Tot de levens standaard in dat land te hoog werd en dan werd alles weer verplaatst naar een nog goedkoper land. Uiteindelijk is zowat de helft van de wereldwijde fabrieken in 1 land terecht gekomen: China.

Dankzij enorme schepen was transport van eindproducten vrijwel gratis. En je hoefde geen magazijnen te bouwen: je voorraad zat op zee in een stel container schepen. Je had varende magazijnen. Alleen daarvoor al wilde je niet in eigen land produceren. China had alle voordelen.

En toen kregen de mensen in China de kippenhik. En de dictator van China zei "we sluiten een stad van 10 miljoen mensen hermetisch af" en de fabrieken werden stil gelegd. Schepen en vliegtuigen werden ook stilgelegd. En ineens kwam er niks meer uit China en niemand kon er wat aan doen.

Solidariteit tussen landen, zelfs als ze allebei tot dezelfde EU voordeelclub horen, werkt alleen als niemand het nodig heeft om te overleven. "Eigen volk eerst" is geen luxe als je wilt overleven als natie en volk.

Gezondheids zorg

Om te voorkomen dat je vroeg of laat moet vragen "Is deze behandeling nog wel zinvol in uw situatie?" was alle zorg er altijd voor iedereen. Dat heeft ervoor gezorgd dat het begrip "natuurlijke dood' compleet veranderd is. Veel 'natuurlijke dood' gevallen zijn met een kuur of operatie te voorkomen. Dit zorgt voor een verzwakte populatie. En Covid pakt nou juist die verzwakte populatie. Wil je daarna in een Covid situatie weer iedereen redden zoals je dat altijd deed, kom je in de problemen doordat de zwakkere broeders zelf totaal geen weerstand meer hebben en dus 101% afhankelijk zijn van de solidariteit (zie hierboven) van de gezondheids industrie.

Pagina gemaakt op 14 Mar 2020,