Het Fonera WiFi access point is offline

Ik heb de Fonera het huis uit geschopt. Het ding is onbetrouwbaar. En dat past niet in deze tijd en dit huis. Als ik onbetrouwbare zooi had willen hebben, dan had ik gewoon overal Windows draaien. Maar omdat WLAN hier ook ingeburgerd is geraakt, draai ik nu met een TP-Link TL WA501G, die ALLES heeft wat de Fonera zou willen hebben, en meer. En betrouwbaar. En goedkoper.

Deze TP Link is standaard bruikbaar als

En dat alles voor minder dan € 30. De Fonera kan minder en kost bijna het dubbele. En je moet volslagen vreemdelingen op je net toestaan. Nee, dat ding heeft zijn tijd gehad.

In Bridge mode is het een soort stofzuiger die open netwerken opsnuift en aan jou toespeelt. Of die een link legt met een ander netwerk waartoe het gewoon toegang heeft.
In Repeater Mode snuift ie de signalen van zijn eigen netwerk op en zendt die weer uit. Hierdoor wordt je bereik dus verdubbeld. Je kan maximaal drie repeaters in je netwerk opnemen.

De router kan ook zelfstandig een netwerk scan uitvoeren om te zien wie er op welk kanaal zit, zodat je het beste signaal voor je eigen netwerk kan uitzoeken.

Deze pagina is gemaakt op 20 april 2007 en is