De fietsen....

Fietsen was onze manier van transport, maar het was en is ook vrijetijds besteding en tevens een goede manier om aan lichaamsbeweging te doen en 'in conditie' te blijven. Ik hoef niet drie keer per week 's avonds naar de sportschool om daar te gaan 'spinnen'. Ik maak mijn kilometers op de weg in de buitenlucht. Zowel voor persoonlijk transport als voor de lol. Zie ook mijn Trek 7.5 FX verhaal.

Binnen de stad ben je op de fiets in het slechtste geval even snel als met de auto. Vaak ben je sneller omdat er minder hindernissen zijn voor fietsers. En je moet de weg weten natuurlijk.

Pa heeft een stadsfiets en een fitness bike (spinning fiets voor op de weg). Ma en Marjanne hebben allebei een stadsfiets en delen een damesfiets voor de speciale gebeurtenissen. En zij hebben de Toyota natuurlijk nog; de overdekte fiets.
Hieronder staan mensen met hun stalen rossen.

van Marjanne

Marjanne heeft al een kleine maat volwassenen fiets. Hiernaast staat ze te poseren in het vrije veld.

De fiets is een Cannondale C400, model 2000. Gekocht bij De Tweewieler in Udenhout. Een zaak die nog echt service geeft en waar je "over de prijs kunt praten". Deze fiets was tweedehands en kostte er EUR 275.

De Cannondale is een grote mensen fiets, dus met 28" wielen en een volwaardig, lang, frame. Soms nog iets te lang, maar dat groeit wel dicht.
De fiets heeft gripshift versnellingen, Shimano Alivio 3x7 (13 - 23) versnellings derailleur en is verder ook met goede onderdelen afgemonteerd. Een keer hebben we een kleine storing gehad, maar dat werd zeer amicaal afgehandeld door de staf van 'De Tweewieler'.


van Pappa

Dit is mijn Trek 7520 fiets. Tweedehands gekocht bij De Tweewieler in Udenhout. Schitterende fiets. Ik ben er heel blij mee. Sterk, goede onderdelen (onder andere RollerBrakes achter, in de derailleur naaf!) en fijne rapidfire versteller. In het voorwiel zit natuurlijk een naafdynamo en ik heb een Bumm schijnwerper gemonteerd van het type LUMOTEC IQ Cyo (60 Lux) en achter een TOPLIGHT Flat die allebei aangaan op basis van de sensor in de voorlamp.


van Mamma

Mamma rijdt tegenwoordig op een Giant Blazer uit 2001. Ook deze fiets was een tweedehandsje uit Udenhout. De haartjes zaten nog aan de banden toen we deze van de tweedehands zolder haalden... Zo weinig was er door de eerste eigenaar op gereden. Dit is een hele mooie, volledig geveerde, fiets.
Voor de zware klussen wordt de Multicycle 'Sportive' nog gebruikt. De vering zou onevenredig zwaar belast worden door de boodschappentassen.

De Blazer heeft een naafdynamo en een LUMOTEC IQ Fly voorlamp met een batterij achterlicht. De naafdynamo is een goedkope Shimano, maar die bevalt prima. Het enige wat tegenviel was de automatische sensor. Die was al gauw kapot, maar zo te zien is dat normaal want je ziet tegenwoordig iedere bejaarde dag en nacht met licht op rijden... En de LUMOTEC IQ Fly heft een eigen sensor die veel beter werkt dan de Shimano ooit gedaan heeft.

Voor de rest qua onderhoud: als de ketting versleten is, worden er een nieuwe pignon en ketting aangebracht en klaar is de Giant weer voor een jaar of drie.
Ook de Giant is uitgerust met een vlakke pignon (14-23, 7 versnellingen).


Over de foto's.

De foto's zijn ook in het groot te bekijken via mijn online albums:

Page created June 2004,

Deze pagina is voorzien van googleBuster technologie