De Kemper PackMax

Kijk vooral ook eens op hun website: http://kemper-velo.de/ en je komt al gauw tot de conclusie: Michael Kemper is een ambachtelijk vakman die schitterende fietsen maakt. Bijna een kunstenaar. Deze fiets heeft alles:

Ja dat kost centjes. Nee dat is niet veel, als je ziet wat je ervoor terug krijgt. En met deze fiets kun je gewoon gezien worden. Een mooie modieuze betaalbare fiets voor het hele gezin voor alle toepassingen die je (als gezin) maar kunt bedenken.

half december heb ik contact gemaakt met Kemper maar ineens viel alle contact weg. Ik was even bang dat ik iets verkeerds gevraagd had en ben dus verder gaan kijken. Later bleek dat het gewoon waainachtferiejen was en men was er vanuit gegaan dat dat in heel de wereld zo was.

De andere Packmax

Tijdens een zoektocht op de nationale vlooienmarkt (marktplaats.nl) kwam ik een PackMax tegen! Althans, een fiets met die naam. Ook met een voordrager en hetzelfde kruisframe. Bij verder onderzoek bleek dat meerdere nederlandse fietsenfabrieken de PackMax maken. Was dit gewoon een copie? Of was er sprake van productie in licentie? Dat laatste bleek het geval. Kemper ontwerpt vaak voor derden en die betalen dan een berdag per fiets aan de ontwerper.

De nederlandse PackMaxen lijken goedkoper dan het duitse origineel. Maar schijn bedriegt. Kijk maar eens naar een van de nederlandse modellen en je ziet een Packmax waarbij op alles bezuinigd is, behalve de vorm van het frame. Alleen op een afstand (en wanneer ik mijn bril vergeten ben) lijken deze fietsen op de echte kemper PackMax. Ik zou voor het origineel gaan. Maar als je geen interesse hebt in naafdynamo, versnellingsnaaf en dergelijken dan is de hollandse versie voor jou misschien ook een optie.

Pagina gemaakt op 28 maart 2012,