Trek 7.5 FX : Ervaringen

Hieronder komen mijn ervaringen met de Trek 7.5 FX. De routes worden verklaard in een andere file (zie de links hier rechts). Een hoofdletter geeft aan dat het traject in de richting van de pijl doorlopen werd. Een kleine letter geeft aan dat het andersom was.

Datum Route Km Avg Toelichting
31-5-2008 f a 15 20 Fiets opgehaald in Diessen. Ria heeft me gebracht en ik ben op de FX naar huis gereden. De fiets rijdt erg soepel. Het sturen is directer dan op mijn trekking Trek. De remgrepen en versnellingshendels staan wat te ver naar buiten op het stuur. Ik kan mijn vingers en duim niet goed kwijt.
1-6-2008 - 1 -- Monteren van bidonhouder en zadeltasje. De pomp kon niet onder de bidonhouder worden gemonteerd. Steekt te veel uit. En de boutjes waren te kort. De kilometerteller monteren was veel werk want op dit soort fietsen moet dat er ook goed uitzien. De bel moest daarom naar de rechterkant van het stuur om de teller links te kunnen monteren.
2-6-2008 H 22 23 Ritje Udenhout, Loon op Zand, richting De Moer en dan via de Spinder terug. 22 km in redelijk warm weer. De kleding functioneert perfect. De broek zit lekker zacht. Het shirt zorgt voor bescherming en afkoeling. Je merkt nu dat dit een hele lichte fiets is met eersteklas onderdelen. Ik reed tussen de 22 en 30 km/u. De kruissnelheid lag grotendeels boven de 25 zonder veel inspanning.
Op het fietspad naar De Moer heb ik binnen een minuut een paar keer een rare ervaring gehad. Ofschoon de ketting perfect op de tandwielen lag maakte ik toch met mijn trappers een halve lege slag. Ik reed tegen de 30 in de 6e versnelling. Ik heb het daarna niet meer kunnen reproduceren. Toeval? Of pech? Je weet ondertussen hoe we daar over denken.
9-6-2008 A BC BC BC a 23 24.1 Langs het kanaal naar de brug bij Koningshoeven, daar linksaf de Eindhovenseweg op en drie rondjes van 4,5 km gereden. Daarna terug naar huis. Geen enkele storing of wat dan ook. Mooie trainingsrit.
Op de trainingsronde is de gemiddelde snelheid ca 26. Op het stuk van en naar huis moet ik over een industrieterrein met veel klinkerwegen en vrachtverkeer. Dat scheelt in totaal ongeveer 2 km/u op het gemiddelde.
10-6-2008 A BC BC BC a 23 24.4 Zelfde training als gisteren. Ook drie rondjes op mijn circuit. Vandaag stond er veel wind. Dat drukte de snelheid behoorlijk. Fiets draait soepel. Schakelt vlot en foutloos.
30-6-2008 A BC BC D -- 21 26 Mijn vertrouwde rondje, nu maar twee rondjes op het circuit vanwege de hoeveelheid langzaam verkeer. Daarna via Baks Ven naar Berkel Enschot en via Rauwbraken terug naar huis. Ondanks dat alles toch een gemiddelde van 26 gehaald.
15-7-2008 A BC BC a 36 26 Twee ronden vandaag. De eerste richting 'mijn circuit' maar nu vanaf de achterkant benaderd. Na twee extra rondjes naar huis toe want het werd heel donker. Na een uurtje nog eens op pad, nu richting Udenhout maar de regen werd te hard, dus slechts 26 + 10 km gereden.
16-7-2008 Ac DE Fa 55 25 Ik wilde via Koningshoeve naar Moergestel en dan 1 rondje Guus doen. Alleen kon ik het rondje Guus niet vinden. Doordat ze ook aan de weg aan het werken waren eindige ik in Oirschot en ben toen maar via de Beerzen, Diessen en Biest naar huis gegaan. De rit was wel lang en zwaar (door de straffe wind).
De fiets houdt zich fantastisch. Schakelt snel en zuiver. Geen geluidjes (behalve het fluiten van de wind door de spaken).
23-7-2008 Ac DG dC BC a 44 26 Via Koningshoeve naar Moergestel en dan 1 rondje Guus. Toch nog 1 keer verkeerd gereden maar nu ken ik het rondje. Hele goede weg, overal, en een afwisselend landschap. Het stuk tussen Haghorst en Moergestel is een breed biljartlaken waar je makkelijk 30 gemiddeld kunt halen. Vier belgen tegen gekomen die een kapotte zjepap hadden...
Ter afsluiting nog rondje op mijn circuit.
25-7-2008 AcD GG dCa 54 26 Rondje Guus, maar dan twee keer achter elkaar. Van Haghorst naar Moergestel was het wind mee en dus kon ik op stukken ruim 40 halen.
Na ca 12 km, net buiten Moergestel, hoorde ik een tik-tik-tik geluid. Het kwam uit het achterwiel, als het draaide. Na een km of 5 was het ineens weg en het is niet meer teruggekomen. Voor de rest houdt de fiets zich geweldig.
27-7-2008 HI 34 23 Ondanks het tropische weer van vandaag toch een eindje gaan fietsen. Een ronde zonder aanlooproute en met goede wegen. Terugkomst over 'industrieterrein' De Spinder (de industrie die daar bedreven wordt heet 'vuilnisbelt') alwaar een zeer mooie brede asfaltweg ligt. Leuk rondje.
29-7-2008 JH H 36 24 Via de fietsroute naar Udenhout en dan het Loonse Molenstraat traject via de Spinder afwerken. Na Spinder nog een rondje maar nu slechts via de Rugdijk. De JH ronde is slechts 3 km langer dan de H ronde. Het was wel heet. Fiets had er geen last van.
9-8-2008 AcD GG dCa

Dubbele Guus

53 26 Moergestel, twee keer de G route en daarna naar huis. In Moergestel zwaar gehinderd door een witte auto die het leuk vond om de weg af te sluiten met 10 km per uur. Die snapt de slogan 'Moergestel, fietsdorp' nog niet helemaal. De volgende keer misschien beter over het industrieterrein terug.

Augustus 2009

De laatste weken ben ik weer fanatiek bezig. Ik gebruik eigenlijk maar 1 ronde: de 'aC de fA'. 47 kilometer over veelal fantastische fietspaden. Ik rij tegenwoordig alleen nog maar linksom (Tilburg, Biest, Beek, Diessen, Beerzen, Oirschot, Spoordonk, Moergestel, Tilburg). In minder dan 2 uur (7 kwartier!). Gemideld draai ik dan gewoon 26 km/u. Niet slecht voor een 53 jarige vent.
De teller loopt gestaag naar de 1000 km toe. Ik smeer de ketting om de 200 km met "WeldTite TF2+" (vloeibare wax en teflonkorrels). De fiets loopt als een naaimasjientje. Als je door een tunnel rijdt hoor je de derailleur zachtjes zoemen. Schitterend. Een lust voor je oor. Schakelen gaat zeer soepel. Tiagra is toch echt wel behoorlijk goed. De banden houden zich perfect.

Ik ben verliefd op mijn Trek 7.5 FX

En daarom geef ik mijn schatje zo vaak mogelijk de sporen. Soms scheur je met 37 km/u over dat asfaltlint. Dit is puur kicken. Het is verslavend. 's Avonds doen je benen pijn (en je bovenlijf ook, soms) maar dat heb je er voor over! Ik denk dat ik eens naar de Kentron moet voor een afspraak....

En dan hoe die fiets eruit ziet en hoe je er zelf op zit... Niet te vergelijken met die bierpenzen die op een Gianelli zitten en hun benen in een V vorm moeten houden omdat ze anders hun navel open schuren. Diep in de beugels rijden ze als een karikatuur op de wielrenner door het land.

Nee, dan de fitness bike. Je zit wat rechter waardoor je als bierpens niet je benen in een V hoeft te houden. Dat is bij mij nooit het geval geweest (en tegenwoordig zeker niet meer) maar het zou die lui ook niet misstaan. Maar ja, op mijn fiets staat 'Trek' en geen 'Bianchi'. En alleen die letters 'Bianchi' zorgen al dat de berijder ervan ineens 10 km/u harder moet. Of denkt te kunnen.

Het gaat zelfs zo goed dat ik buurman John een keer uitgenodigd heb om mee te gaan voor een rondje Beers. John zag het als een uitdaging. En hij weet nu al zeker dat ik hem niet bij kan gaan houden... We zullen eens een paar rondjes doen. Misschien kan ie dan bij Jade uit gaan huilen... ;o)

Zomer 2011

Om 2010 ben ik vrijwel niet weg geweest op de Trek. In 2011 gaan we dan inhalen. Er zitten weken bij van 200 km. En misschien heb ik wel een paar vrijblijvende fietsmaatjes gevonden. Maar ik rij alleen als het redelijk weer is. Geen regenritten van deur tot deur. En ook niet in een (nederlandse versie van een) 'hittegolf'. Het is nu begin juli en de teller staat op 1600 km.

Ik rij nu hoofdzakelijk het rondje van sector 'E' (50 km round trip). Op hemelvaartdag het rondje Schijndel Rooi gedaan.

Multimedia

Pagina gemaakt op 1 juni 2008,