Romeo en JuliaNa het debacle met Donder en Bliksem hebben we eerst de kooi goed schoon gemaakt. Het myxomatose virus kan weliswaar alleen overgebracht worden na intensief contact tussen slijmvliezen of door insecten beten, maar toch. En bovendien: als er nieuwe konijnen komen, moeten de verblijven totaal geurloos zijn. Dus is alles:

Hierna zijn alle geurtjes uit de kooi en ren verdreven. Alles rook ineens naar iets fris maar niet meer naar konijn. En omdat de kooi nu toch leeg staat heb ik meteen even Om half vijf kwamen de nieuwe logees: Romeo en Julia. Voorheen woonden ze op de kinderboerderij aan de Stedekestraat in Tilburg. En omdat niemand koppels wil, hebben ze daar een jaar gezeten. Maar nu niet meer. Nu zitten ze in de patio.Eerste ervaringen

Romeo en Julia hebben de laatste twee jaren in de opvang doorgebracht. Niemand wilde een koppeltje. Wij zochten er een. Dus hadden ze geluk. In de tussentijd is Julia hem een paar keer gepeerd en is van bil gegaan met een wild(er) konijn in de buurt. Twee keer een nestje gehad. Ook dat nog. Maar iedere keer is ze weer terug gekomen naar de opvang.

Al met al zijn het dus echte opvang-konijnen. En dat heeft een impact op de konijnen. In de nieuwe kooi hebben ze moeten wennen:

Maar konijnen zijn overlevers dus alles is op zijn pootjes terecht gekomen.

Romeo verliest zijn maatje

Op de dag dat ik Romeo en Julia naar de dierenarts wil brengen voor de jaarlijkse checkup (en myxomatose spuit) krijg ik Romeo te makkelijk in de katten transport box en Julie te moeilijk. Waar zit dat konijn nou? Uiteindelijk besluit ik de klep open te doen en daar ligt ie, languit in het stro van zijn vertrouwde kooi. Dood.

Romeo krijgt zijn checkup en prik en de dierenarts zegt: als je wilt kijken we even wat er gebeurd is. Dus breng ik Romeo naar huis en ik ga met Julia naar de dokter. Julia blijkt baarmoederkanker gehad te hebben. Ze wordt bij thuiskomst begraven bij Donder en Bliksem.

Aanvankelijk wilden we Romeo niet meer koppelen aan een ander konijn. "Dat kan ie niet aan" dacht de expert in de familie. Maar na een klein half jaar ben ik eigenwijs geweest en ik heb hem gekoppeld aan een ander ouder konijn op de kinderboerderij van de Stedekestraat en sindsdien is Romeo herboren. Zijn nieuwe meisje heet Alfa. Ik heb dus nu een Alfa Romeo koppel. Romeo lijkt zich bij Alfa fijner te voelen dan bij Julia (die toch echt een ander soort konijn was).
Helaas, maar half februari 2015 bleek Romeo een gebroken rug te hebben en hebben we hem af moeten laten maken. Alfa is vervolgens met alle spullen die we nog hadden naar kinderboerderij maria goretti naar de Stedekestraat in Tilburg gebracht. Dus als je de kooi wilt zien, inclusief de thermobak, op naar de Stedekestraat (zijstraat van het Wilhelminapark, achter eethuis "de pollepel").

Pagina gemaakt op 14 augustus 2010,